Logeerweekend oktober 2021

Onze Ecowijk wordt niet alleen qua ontwerp en het gebruik van (bouw)materialen duurzaam. Ook de manier van het samen wonen in onze wijk wordt duurzaam. We willen er voor elkaar zijn. Maar wat is dat? Hoe doen we dat? En hoe voelt dat? Tijd om eens een lang weekend samen hierin op verkenning te gaan.

In oktober jl zijn we gaan logeren in een kamphuis. Het thema was:

              ‘AFSTEMMEN en VERBINDEN’

Vrijdagavond: aankomst en kwartier maken. Daarna genieten van alle lekkere meegebrachte baksels. Zaterdagmorgen na het ontbijt verwelkomen we René en Carolien van sociale permacultuur (https://www.permacultuur.org/sociale-permacultuur). Zij gaan deze dag met ons werken aan het thema verbinding. Al snel begrijpen we dat het belangrijk is om het hoger doel  van waaruit wij onze wijk willen vormgeven voor iedereen heel duidelijk moet zijn. Elk van ons heeft zijn eigen individuele motivatie om deel te neme aan de ecowijk.  Maar daar bovenuit stijgend is er het hogere doel.

Verantwoordelijkheid en zorg voor de planeet met alles wat daarop leeft en groeit”

Carolien en René gebruikten verschillende werkvormen om ons bewustzijn te vergroten. Belangrijk hierbij is ook dat de groep zijn eigen rituelen krijgt. Deze kunnen allerlei zijn , denk aan samen eten , vieren of studeren enz. passend bij de groep.

Na de werkdag werd de maaltijd bereid met alle (niet van te voren overlegde) meegebrachte producten. Zaterdagavond samen de documentaire “the little biggest farm” bekeken. (https://www.bing.com/videos/search?q=the+biggest+little+farm&docid=608010852083779084&mid=A8F5F167A6EEFF6926C3A8F5F167A6EEFF6926C3&view=detail&FORM=VIRE) Nog een afzakkertje en de dag afsluiten.

Zondagmorgen ontbijt met daarna een heerlijk ontspannen klankschalen bad door Diane. Dan opruimen en schoonmaken en voldaan naar huis.

Conclusie na het weekend, waarbij ieder mee instemde, dit is zeker voor herhaling vatbaar. Het geeft energie om te weten dat je niet alleen staat met al je dromen.

Lijni